30 sept Ceuvel Unplugged

Indian Summer

De nazomer, oudewijvenzomer of sint-michielszomer (ook wel als Été Indien of Indian Summer aangeduid) is de periode van begin september tot half november waarin het nog zomerachtig weerkan zijn.

Het mooie nazomerweer staat bekend om de mooie herfstkleuren en het lage zonschijnsel. De oorspronkelijke bewoners van Amerika, de indianen, symboliseerden het prachtige natuurfenomeen met het bloed van gedode beren op berenjacht. Dit was tevens oogsttijd voor de Indianen.

Het mooie najaarsweer is meteorologisch goed uit te leggen. In het najaar vormt zich boven Midden-Europa vaak een hogedrukgebied. Boven West-Europa waait de wind dan uit het zuiden en voert warme wind vanuit het Middellands Zeegebied naar o.a. Nederland. Boven de Atlantische oceaan is de luchtdruk lager omdat de tegenstellingen in temperatuur tussen het noordpoolgebied en de tropen in het najaar altijd groter worden. Er ontstaan actieve depressies wat maakt dat in Nederland de temperatuur nog kan oplopen tot waarden van 20 tot 25 graden.

In 1778 werd de term waarschijnlijk voor het eerst gebruikt door St. John de Crevecoeur in New York. En in 1817 schreef de Amerikaanse schrijver John Bradbury over de Indian Summer:

“The air is perfectly quiescent and all is stillness, as if Nature, after her exertions during the Summer, were now at rest.”

Stilte en rust dus, die Indian summer. Bij de vijfde editie van De Ceuvel Unplugged gaan we het anders doen. Bijkomen van de zomer doen we door muziek te maken! En natuurlijk mag je ook stil zijn om naar de muziek te kunnen luisteren. En genieten van die mooie kleuren.

Afhankelijk van het weer hebben we een binnen en buitenpodium (met kampvuur) en fantastische muzikanten. De line up zullen we binnenkort vrijgeven. Houd het event dus in de gaten!

***
Inloop: 20:30
Aanvang: 21.00
Entree: €6,-

De Ceuvel Unplugged is een maandelijkse podiumavond voor muzikanten en muziekliefhebbers. We bieden een podium aan gevestigd en aanstormend talent met intieme akoestische, semi-akoestische en elektro-akoestische sessies.

Unplugged is een samenwerking tussen Workship, Podium op de Ceuvel, Cafe De Ceuvel en Ietje artistmanagement.

Comments are closed.