Guillymanjaro – Surinaamse politici dramatisch slecht

Yernaz Ramautarsing zegt in de derde aflevering van Guillymanjaro ‘De Surinaamse gemeenschap heeft een probleem mat kritisch zijn op elkaar. We zijn heel erg geneigd om elkaar te vertellen dat we heel goed bezig zijn terwijl het dramatisch slecht gesteld is met onze politici!’. Ramautarsing staat zelf op de 9e plaats van de lijst van het Forum voor Democratie en is een fervent aanhanger van de theorieën van Yan Rand. De aspirant politicus heeft geen goed woord over voor (ex)politici als Kathleen Ferier (CDA), John Leerdam (PvdA) en Sylvana Simons (Artikel1). De enige die de dans ontspringt is Letitia Griffith (VVD).

Baba Yaga is de naam waarmee vlogger Guillermo Babel zichzelf presenteert op YouTube. Volgens eigen zeggen heeft hij daar wekelijks 3 miljoen views. Baba Yaga vindt 98% van de Nederlanders achterbaks en heeft daarom ook geen autochtone vrienden. Hij wil heel graag terug naar Suriname en is daarom aan het sparen zo dat hij daar een leven kan opbouwen. Het tweetal Baba Yaga en Yernaz Ramautarsing staat soms haaks op elkaar en dan weer zijn ze et roerend met elkaar eens. Vooral op het punt van opvoeding is het verschil groot. Daar waar Baba Yaga een ‘Surinaamse corrigerende tik’ niet meer dan logisch vindt verafschuwt Ramautarsing iedere form van fysiek geweld naar ieder individu toe.

Comments are closed.