22 Mei GREENPEACE bijeenkomst

Grenzeloos
De kracht van Greenpeace is dat we een grote, internationale organisatie zijn. Milieuvervuiling en milieuvervuilers houden zich absoluut niet aan grenzen. Denk bijvoorbeeld aan klimaatverandering. Of aan giftige stoffen in het water en in de lucht. Daarom voeren alle Greenpeace-kantoren samen actie.

55 landen
Greenpeace is actief in 55 landen. Soms vanuit een regionaal kantoor, zoals in het Midden-Oosten. Daar werken actievoerders uit Libanon, Israël en Turkije samen aan een schoner milieu. In grotere landen als Brazilië of India zijn we juist in meerdere steden aanwezig.

Campagnes
Alle kantoren samen spreken af welke campagnes Greenpeace de komende jaren gaat voeren. Hoe, dat kan in elk land weer anders zijn. In Japan moet je nu eenmaal anders actievoeren tegen de walvisjacht dan in Nederland. Greenpeace International coördineert de wereldwijde campagnes. Greenpeace Nederland heeft meer donateurs dan veel andere kantoren en kan dus meer geld en menskracht bijdragen aan die gezamenlijke campagnes.

 

De bijeenkomst is besloten

Comments are closed.