10 Aug Introductie WOORDSPELEN

Na de zomer start een cursus woordspelen op de Workship op de Ceuvel. Samen met een groep gelijkgestemde werk je aan een theatrale woordperformance waarbij het plezier in het spelen met de taal centraal staat. Hieronder leer je er meer over.

Woordspelen (woordspeelde, heeft gewoordspeeld)

1) zich met woorden vermaken, bezighouden

2) Samen met een groep mensen spelenderwijs werken aan een theatrale woordperformance waarbij het plezier in de tekst en de taal centraal staat: op woensdag avond lekker met z’n allen woordspelen bij de Workship op de Ceuvel.

 Woordspelen is een interactieve cursus waarbij je individueel en met de groep spelenderwijs aan de slag gaat met het maken van een theatrale woordkunst voorstelling.

De cursus is gebaseerd op de volgende vier pijlers:

Spelen: Van nature leert de mens door te spelen. Lekker je eigen inspiratie en nieuwsgierigheid volgen en door gewoon te proberen uitvogelen wat wel en niet werkt. Bij deze cursus is hier volop ruimte voor. Naast theoretische en bespiegelende sessies zal elke les voor een deel bestaan uit spelelementen.  Rijmcirkels, vrij associëren,  van nul tot honderd. Deze en nog vele andere spelgereedschappen komen aan bod. Aan het einde van de cursus heb je meer plezier in je uitdrukkingsvaardigheden omdat je zelf ontdekt hebt wat werkt.

Tekst: Tekst en woorden zijn een krachtig communicatie en expressie middel. Helaas is het niet altijd zo makkelijk om op een pakkende manier onder woorden te brengen wat je wilt zeggen. Tijdens woordspelen leer je je teksten aanscherpen. Literaire technieken zoals vergelijkingen, actief taalgebruik, bewuste vervreemding en ontregeling, rijm en ritme komen aan bod om je te helpen je teksten sterker te maken. Aan het einde van de cursus heb je gewerkt aan een sterke individuele tekst die je in een handgemaakte bundel mee naar huis neemt.
Samenwerken: Mensen zijn groepswezens. Daarom werken we bij woordspelen samen. We geven elkaar advies en maken teksten met elkaar. Daarnaast zoeken we naar de samenwerking tussen verschillende disciplines. Poëzie, spokenword, muziek, proza en theater hebben allemaal hun eigen sterke punten. Door deze uitingsvormen te verbinden laten we creativiteit vrij stromen. Je eigen kracht en vaardigheden staan hierbij centraal. Aan het einde van de cursus heb je meegewerkt aan een interdisciplinaire groepsvoorstelling.
Delen:  Iets wordt pas echt waardevol als je het kan delen. Bij woordspelen doen we dat constant. Je deelt je eigen ervaringen, gedachten en gevoelsleven, en uiteindelijk ook je werk. Tijdens de laatste bijeenkomsten werken we aan een groepsproductie. Je krijgt advies over je presentatie, je authenticiteit en je eigen kracht. Aan het einde staat de hele groep tijdens Play op het podium van de Workship om het gemaakte te presenteren en met (toekomstige) vrienden en familie te delen.

Eindproduct: Naast de ervaring die je opdoet tijdens de cursus werken we ook naar een einddoel. Individueel werk je aan je eigen tekst. Deze teksten worden gebundeld in een handgemaakte bundel. Elke cursist krijgt als aandenken een exemplaar mee naar huis.

Verder maken we samen een korte woordkunst voorstelling. Deze komt op de planken bij Play, de podiumavond van de Workship. Vrienden en familie zijn welkom. Zo kan je iedereen laten zien waar je tijdens de cursus aan gewerkt heb.

Wil je op de hoogte blijven van wanneer de cursus start, meer informatie, weten wanneer de gratis proefles is, of je alvast inschrijven, houdt dan deze website in de gate of neem contact op met Mark Opfer (m.opfer [ at] gmail.com).

https://markdedichter.net

 

 

Comments are closed.