MINDFULLNESS

8 weken een sessie van 2.5 uur – zoals opgezet door John Kabat Zinn

Mindfulness 8-weekse (MBSR) – woensdagochtend
Startdatum: woensdag 12 september
Locatie: Workship, De Ceuvel
Kosten: €325,-
Maximaal aantal deelnemers: 12
(Overige data: 19, 26 september, 3, 10, 17, 31 oktober en 7 november. Stiltedag op zondag 14 oktober van 11 – 16:30)

Mindfulness 8-weekse (MBSR) – donderdagavond
Startdatum:  donderdagavond 13 september
Locatie: Workship, De Ceuvel
Kosten: €325,-
Maximaal aantal deelnemers: 12
(overige data: 20, 27 september, 4, 11, 18 oktober, 1 en 7 november. Stiltedag op zondag 14 oktober van 11 – 16:30)

Mindfulness betekent ‘volledig bewust zijn van de huidige ervaring’, en die zien zoals die is. Dat klinkt heel simpel. En dat is het eigenlijk ook. Alleen hebben we vaak een bewuste of onbewuste stem in ons hoofd die vindt dat het anders zou moeten zijn, dat je iets anders zou moeten hebben gedaan, dat de ander iets anders zou hebben moeten doen of zeggen, dat bang is dat er straks iets niet goed gaat, etcetera.
Als die stem er vaak is, dwingend is ( ‘maar het kan niet anders’, ‘het moet echt af’), je geen uitweg geeft, dan ontstaat er stress.

Het is dan goed om te weten dat je kunt leren om anders met jezelf, en vooral met de aanwezigheid van die stem, om kunt gaan. Door middel van de oefeningen in de mindfulness 8-weekse krijg je hier handreikingen voor.

Is het zweverig?
Nee. Je hoeft nergens in te geloven, alleen maar zelf te ervaren. Die ervaringen geven je uiteindelijk je inzichten, dus daar ben je zelf bij.

Kost het tijd?
Ja. Het kost best wel wat tijd: naast dat we elke week 2 1/2 uur bij elkaar komen, wordt er van je verwacht dat je heel regelmatig, liefst dagelijks, oefent. Daar ben je per dag al snel 45 minuten mee kwijt.

Waarom 8 weken?
De 8-weekse Mindfulness training geeft je een geweldige basis om mindfulness echt een plek te geven in je dagelijks leven. Veel mensen ervaren er daardoor een blijvend effect van of pakken het op een moment dat het nodig is snel weer op.
Dat is voor mij ook de reden om de training te geven: ik zou het geweldig vinden als je na die 8 weken mij niet meer nodig hebt (-; Gewoon, omdat je iets ontdekt hebt waar je je heel goed bij voelt en dat je zelf kunt toepassen, zelf verder kan ontwikkelen.

Voor wie is het geschikt?
Voor iemand die anders wil omgaan met stress, voor mensen die zich meer verbonden willen voelen met hun emoties of met hun leven, voor hen die het idee hebben dat het leven te snel voorbij vliegt, voor hen die voor een keuze staan en niet weten wat ze zelf zouden willen.
Voor beginnende mediteerders, maar ook voor gevorderde die wat vastzitten in hun beoefening (zelf heb ik de cursus gedaan als ervaren meditator, en heb er nog steeds veel aan gehad).

Geef je de ‘echte’ MBSR-cursus?
Zeker. Ik geef de training conform de officiële MBSR-opzet (ik ben gecertificeerd door het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam). Echter in aansluiting met wie ik ben betrek ik waar het goed past de natuur in de omgeving bij de meditaties.

More from admin@workship.nu

EIGENTIJDSE MINDFULNESSTRAINING – 8 WEKEN

Wat als je minder geleefd werd door je werk of je agenda....
Read More